Ett sötare blod – hur påverkar socker kroppen?

Lediga platser

Ja

Kursbeskrivning

Länge har vi tänkt på sötsaker som kanske lite onödiga, men egentligen ofarliga för kroppen. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm berättar varför vi behöver tänka om. Forskare börjar få en ny bild av socker, som visar att godis, kakor, bullar, läsk, saft och andra sötsaker kan orsaka fettlever, bukfetma och typ 2-diabetes. Vårt blod blir också allt sötare, vilket i sin tur driver hjärt-kärlsjukdom, cancer och demens. Ann Fernholm är journalist och har disputerat i molekylär bioteknik. Hon har arbetat för bland annat SVT:s Vetenskapens värld, Dagens Nyheter, Fokus, Dagens Medicin och Forskning och framsteg. 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist. Hennes böcker "Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker" och "Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar" har rönt stor uppmärksamhet. Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg från kl 17.45. Avgiften betalas på plats.

Kurskod

000707

Kursavgift

25,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Ann Fernholm

Tidpunkt

15.11.2017 - 15.11.2017

Onsdag 18:30-20:00

Lektioner: 2  (1 ggr)

Plats

Optima - Auditoriet
Trädgårdsgatan 30, 68600 Jakobstad