Medeltida långsvärd - Historisk fäktning, Nybörjarkurs

Lediga platser

Nej

Kursbeskrivning

Nu har du chansen att prova på en annorlunda hobby. Lär dig medeltida kampkonst i en kurs inriktad för nybörjare och med en en lärare med mera än 10 års erfarenhet.

Vi lär oss hur man rör sig och försvarar sig med ett långsvärd, allt enligt historiska källor från 1400 till 1600-talet.

Medeltida långsvärd är en del av HEMA (Historical European Martial Arts), en kampsport som har blivit allt mera populär de senaste decennierna.

HEMA kan utövas som motionsform, men även om du är intresserad av att tävla eller helt enkelt har intresse av medeltiden eller hur man använder ett svärd. Sparring är en del av träningen efter kursen, men är frivillig och intar inte en central del av nybörjarträningen. Trots sitt blodiga förflutna är HEMA säkrare än t.ex. fotboll.

Träningsvapen och masker finns tillgängliga att låna under kursen utan avgift och man behöver inte ha erfarenhet av andra kampsporter för att kunna delta. I slutet av kursen kan man fortsätta träna veckovis och man har även möjlighet att skaffa egen utustning och vapen om man vill testa på att sparra i full utrustning.

Kurskod

000939

Kursavgift

25,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Sebastian Wilhelmsson

Tidpunkt

23.01.2019 - 27.03.2019

Onsdag 19:00-20:30

Lektioner: 18  (9 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

GYMNASTIKSALAR I SKOLOR - Kyrkostrands skola
Bagarnäsvägen 32, 68600 Jakobstad