Mindfulness och medkänsla, våren

Lediga platser

Ja

Kursavgift

32,00 €

Mindfulness är ett förhållningssätt som tränar några av våra viktigaste mänskliga förmågor; uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla med sig själv och andra.
Att vara mindful handlar om att vara uppmärksam på ett särskilt sätt: med en tydlig avsikt, i ögonblicket här och nu, utan att värdera det. Att leva mera i NUET, d.v.s. att vara mer koncentrerad på det som sker just nu och grubbla mindre över det som redan skett eller oroa oss mindre för vad som kanske kan hända. Vi lär oss hitta en bättre balans mellan nuet, vad som varit och framtiden.
Du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet som det är här och nu. Hitta tryggheten i den du är, inte i det du presterar. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre. Du bygger upp en inre stabilitet och lär dig fokusera på det som är viktigt just nu. I träningen lär vi oss bland annat att möta verkligheten som den är och se de val vi har.
Det publiceras ca 800 forskningsartiklar/år om de många olika effekterna av mindfulness; t.ex. ökad kreativitet, koncentration, minne, produktivitet, samarbetsförmåga, livskvalitet och mindre fysisk värk, depression, ångest, stress, sjukfrånvaro.
Mindfulness har ute i världen kommit till stor nytta inom hälso- och sjukvården, på arbetsplatser och i skolor.
I ditt vardagliga liv är mindfulness ett bra verktyg för att hantera de svårigheter och förändringar som vi alla möter i livet.
Under kursen gör vi olika övningar; t.ex. uppmärksamhetsövningar (meditation), medvetna rörelser, korta skrivuppgifter, målar, praktiska vardagsövningar och diskuterar. Du får också möjligheter till och tips på hur du kan träna på egen hand. Inga förkunskaper behövs, förutom ett öppet sinne.
Staffan blev tidigt i livet sjukpensionär pga kronisk fysisk och mental smärta. Under kursens gång ger Staffan konkreta exempel på hur han använt mindfulness för att, trots alla svårigheter, kunna leva ett meningsfullt och innehållsrikt liv. Du kan läsa mera om Staffan här: www.s-balans.fi
Staffan är en erfaren mindfulnessinstruktör (steg 2), utbildad av bl.a. läkare Ola Schenström och samarbetar med Mindfulnesscenter som är Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness.
Ta tillvara detta unika tillfälle att utveckla dina egna mindfulla kraftresurser!

Lediga platser

Ja

Kurskod

610127

Kursavgift

32,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Staffan Portin

Tidpunkt

15.01.2020 - 22.04.2020

Onsdag 18:30-20:00

Lektioner: 28  (14 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

Jakobstads Gymnasium - Klassrum
68600 Jakobstad