Glutenfritt - Vad är grejen?

Lediga platser

Ja

Biljettpris

25,00 €

En föreläsning om celiaki, glutenfri kost och trenden glutenfritt med Margareta Elding-Pontén.

Allt fler väljer idag att äta glutenfritt. De senaste åren har varje hälsotidning skrivit om gluten. Affärerna ger de glutenfria varorna allt större utrymme. På några få år har gluten, glutenfria produkter och sjukdomen celiaki hamnat i rampljuset. Hur gick det till och varför är glutenfri kost så populär idag?

Vad är egentligen gluten och vad innebär den glutenfria kosten? Och vad är celiaki, vem kan få sjukdomen och varför är den så viktig att upptäcka?

Margareta Elding-Pontén, doktor i kemi, specialist på vetenskapsinformation och författare till recept- och kunskapsboken "Glutenfritt – gott och enkelt" ger en övergripande föreläsning om sjukdomen celiaki (glutenintolerans), den glutenfria kosten och trenden glutenfritt. Själv fick Margareta diagnosen celiaki i vuxen ålder och har ätit och bakat glutenfritt i femton år. Idag följer hon intresserat forskningen inom celiakiområdet och arbetar aktivt med celiakifrågor – både i egen regi och som celiakispecialist för Fria bröd. Tills nyligen var hon även ledamot av Svenska Celiakiförbundets förbundsstyrelse. Mer information finns på hennes hemsidan www.eldingponten.com.

 

Vi bjuder på bakverk bakat efter recept från Margareta Elding-Pontén bok. Detta sker före föreläsningen, kl 17.30-18.30.

Använd "Köp biljett" och du får bekräftelse på bokade platser på SMS. Biljetten är inte fysisk, utan kommer som ett sms och betalas på plats med sedlar eller kort.

Du kan avboka din biljett ännu tre dagar innan Onsdags Eventet. Om du inte avbokar eller inte kommer på Eventet, så fakturerar vi dig hela beloppet.

Välkommen!

Lediga platser

Ja

Kod

000706

Biljettpris

25,00 €

Språk

Svenska

Föreläsare

Margareta Elding-Pontén

Tidpunkt

18.09.2019 - 18.09.2019

Onsdag 18:30-20:30

Plats

Campus Allegro - Schaumansalen
Storgatan/Köpmansgatan, 68600 Jakobstad