Från elitidrottare till motionärer - men långt ifrån elitmotionärer

Lediga platser

Ja

Biljettpris

25,00 €

När Jenny och Sanna föreläser tar de avstamp i bakgrunden som elitidrottare. Men det var inte förrän efter friidrottskarriären som de på riktigt förstod hur viktigt det är med fysisk aktivitet. Och samtidigt hur svårt det kan vara att få till träningen när den inte längre har högsta prioritet. Hur hittar man rätt i djungeln av motionsformer när man är 39 år och nybörjare på de flesta sporter? En föreläsning om glädjen i att röra på sig, att våga prova något nytt och inspiration till att använda kroppen!

Jenny och Sanna gillar träning som är enkel, lättillgänglig och som man kan få till utan krånglig utrustning. Träning som man gör själv eller i sällskap med andra.

Sedan 2018 driver Susanna och Jenny podden Motionsklubben, https://motionsklubben.libsyn.com/

Susanna Kallur är sedan 2008 världsrekordhållare inomhus på 60 meter häck. Susanna har tagit flera medaljer i många stora mästerskap på världsnivå, bl.a. VM-guld och EM-guld som junior.

2019 var Sanna Kallur en av de medverkande kända personerna som antog utmaningen att bestiga ett av världens högsta berg, Lobuche Peak (6119 m.ö.h.) i Himalaya, i TV4-programmet Expeditionen. Sanna är nyligen även uppmärksammad för sitt framgångsrika deltagande i SVTs Mästarnas mästare 2020.

Jenny Kallur har flera topplaceringar på världsnivå, bl.a. en EM-silvermedalj, då systern Sanna tog guld i samma lopp. Jenny var sjätte i VM på 100 meter i Helsingfors och har sprungit stafett (4 x 100 m) i EM och VM tillsammans med bl a. Sanna Kallur och Carolina Klüft.

Du kan boka in dig på ett unikt trännigspass med systrarna Kallur efter föreläsningen. Boka din plats här. Begränsat antal. https://arbis.jakobstad.fi/kurser/visa/3801

Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg från kl 16.00.

Använd "Köp biljett" och du får bekräftelse på bokade platser på SMS. Biljetten är inte fysisk, utan kommer som ett sms och betalas på plats med kontanter eller bankkort.

Du kan avboka din biljett ännu tre dagar innan Onsdags Eventet. Om du inte avbokar eller inte kommer på Eventet, så fakturerar vi dig hela beloppet.

 

Lediga platser

Ja

Kod

000701

Biljettpris

25,00 €

Språk

Svenska

Föreläsare

Jenny Kallur, Sanna Kallur

Tidpunkt

07.10.2020 - 07.10.2020

Onsdag 17:00-18:30

Plats

Campus Allegro - Schaumansalen
Storgatan/Köpmansgatan, 68600 Jakobstad