Prata pengar

Lediga platser

Ja

Biljettpris

15,00 €

Många av våra ungdomar växer idag upp i ett materialistiskt samhälle, där saker skall hända direkt. Det individuella värdet styrs av ekonomiska förutsättningar och det är en mänsklig rättighet att konsumera. Om man har råd är sedan en bisak.

Färre ungdomar än tidigare förstår sig idag på pengars värde. Så ökar också problemen med snabblån samtidigt som den grundläggande förmågan att nöja sig med mindre minskar. Är det här något du diskuterar med dina barn?

Maria Österåker är en omtyckt föreläsare med många års erfarenhet. Hon är utbildad inom ekonomi och har även ekonomiskt uppfostrat tre tonåringar. Maria har jobbat som ekonomilärare på högstadiet och har lyssnat till hur många ungdomar idag tänker kring pengar och konsumtion, samtidigt som hon sett hur det ekonomiska tänkandet rör sig ute i samhället. Under föreläsningen delar hon med sig av sina tankar kring ungas ekonomi och vilka frågor som borde ingå i en normal ekonomisk uppfostran. Hon ger dig även många praktiska tips om hur du pratar pengar med ditt barn och din tonåring.  

Lediga platser

Ja

Kod

000707

Biljettpris

15,00 €

Språk

Svenska

Föreläsare

Maria Österåker

Tidpunkt

27.01.2021 - 27.01.2021

Onsdag 18:30-21:00

Plats

Jakobstads Gymnasium - Stora Auditoriet
68600 Jakobstad