Medeltida långsvärd, hösten

Lediga platser

Ja

Kursavgift

43,00 €

Träning med medeltida långsvärd är en del av flera olika kampformer som gemensamt kallas HEMA (Historical European Martial Arts) och som blivit allt populärare i Finland samt Europa i allmänhet. HEMA kan utövas som både motionsform eller kampsport eller ifall du helt enkelt har intresse av medeltiden och svärdskonst. Trots sitt blodiga förflutna är HEMA säkrare än t.ex. fotboll.

Träningsvapen och masker finns tillgängliga att låna under kursen utan avgift.

I kursen går vi igenom tekniker från tyska och italienska långsvärdstraditioner, baserade på manuskript av Liechtenauer, Meyer, Fiore och Vadi från 1400- till 1600-talet. Alla är välkomna att delta och kursen lämpar sig väl för både nybörjare och de som deltagit i tidigare kurser.

Rekommenderad minimiålder är 16 år för att garantera storleken av skyddsutrustningen. För yngre nya deltagare rekommenderar vi köp av egen mask. Kursspråket är huvudsakligen svenska, men flytande kunskaper i svenska krävs inte utan går även bra med språkbad eftersom läraren även talar finska och engelska flytande.

Ifall av coronarestriktioner delas kursen i två grupper. Deltagare med efternamn på A-K har kurs jämna veckor och deltagare med efternamn på L-Ö har kurs udda veckor.

Lediga platser

Ja

Kurskod

8301148

Kursavgift

43,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Sebastian Wilhelmsson

Tidpunkt

16.09.2021 - 09.12.2021

Torsdag 18:30-20:00

Lektioner: 26  (12 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

GYMNASTIKSALAR I SKOLOR - Etelänummen koulu
Runeberginkatu 2, 68600 Pietarsaari