Fermentera mera: surkål och andra syrade produkter, hösten

Lediga platser

Nej

Kursavgift

13,00 €

På kursen lär du  dig den fantastiska konsten att förädla den fina kålen till en hälsofrämjande, god surkål. Det är enklare än du tror! Kursen startar med en teoretisk del om fermenteringens principer, kryddning, historia och kuriosa. Därefter sätter du en burk syrning som du sedan syrar klart hemma.  Vi prövar även olika kombinationer av kål, morot och andra rotsaker.  Ta med dig 2-3 st 2-4 liters patentlocksburkar. Materialkostnad 15 euro.

Ifall av coronarestriktioner kan kursen fortgå med avstånd, handdesi och munskydd.
 

Lediga platser

Nej

Kurskod

110814

Kursavgift

13,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anita Storm

Tidpunkt

25.11.2021 - 25.11.2021

Torsdag 17:30-21:00

Lektioner: 5  (1 ggr)

Plats

Oxhamns skola - Undervisningsköket 1
Paul Hallvars gata 3, 68600 JAKOBSTAD