Ätbara vilda örter, våren

Lediga platser

Ja

Kursavgift

14,00 €

Kom med och få tips på hur du kan använda ätbara vilda örter i matlagningen!

Många av våra vanligaste, så kallade, ogräs är ätbara och kan åtminstone delvis ersätta odlade grödor i matlagningen. Ofta är de även fullspäckade av vitaminer och näringsämnen. Vanliga ätbara örter som hittas lätt i vår omgivning är t.ex. brännässla, maskros och våtarv. 

Under kursen lär vi oss känna igen vanliga ätbara örter och får tips på hur de kan användas i matlagningen. Under kvällen lagar vi tillsammans några enkla maträtter med vilda örter.

Ingredienskostnader tillkommer.

Kursen hålls i nya undervisningsköket Peppar vid Oxhamns Skola. Parentesen 4. Infart till gården mittemot "Jaroplan", dörren finns till vänster om återvinningskärlen.

Lediga platser

Ja

Kurskod

410220

Kursavgift

14,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Annika Möller-Nilsson

Tidpunkt

16.05.2024 - 16.05.2024

Torsdag 17:30-20:30

Lektioner: 4  (1 ggr)

Plats

Oxhamns skola - PEPPAR- undervisningskök
Paul Halvars gata 3, 68600 JAKOBSTAD