Sorgbearbetning

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

27,00 €

Sorg är den normala och naturliga känslomässiga reaktionen vid en förlust. Hur förluster upplevs är helt individuellt, men dödsfall, skilsmässor och separationer är oftast smärtsamma. Att flytta, gå i pension eller att mista ett husdjur är exempel på andra förluster.

Det finns lika många reaktioner på sorg som det finns människor. Det går därför inte att beskriva hur en normal känslomässig reaktion vid en förlust ser ut.

Sorgen är individuell och unik. Det är också de tankar och känslor som förknippas med relationen till det förlorade, oavsett om denna förändrats på grund av dödsfall, skilsmässa eller av en annan orsak.

Programmet för sorgbearbetning är ett väl beprövat handlingsprogram för människor som vill bearbeta den smärta som olika förluster orsakat. Vid åtta tillfällen tittar vi, i en trygg miljö, på våra gamla föreställningar om sorg. Därefter tar vi reda på vilka förluster som har påverkat våra liv. Sedan genomför vi de handlingar som behövs för att bearbeta och fullborda det som är ofullständigt.

Vi arbetar i grupp och för deltagarnas trygghet och för bästa resultat är regelbunden närvaro och engagemang av största vikt.

Mikael Nilsson har många års erfarenhet av att arbeta med och möta människor i samtal. Mikael är certifierad handledare i sorgbearbetning och har även utbildning inom samtalsterapi, krispsykologi och socialpedagogik.

Lediga platser

Ja

Kurskod

610138

Kursavgift

27,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Mikael Nilsson

Tidpunkt

13.01.2020 - 20.04.2020

Plats

Jakobstads Gymnasium - Klassrum A
68600 Jakobstad