Närvaro i vardagen, våren

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

33,00 €

Det här är en alldeles unik kurs för att öva upp förmågan att vara närvarande, leva här och nu, att fånga dagen. Vi använder kroppen som hjälpmedel för att förankra oss i nuet; lätta och lugna rörelser med mångsidig inspiration från såväl qigong, yoga som traditionella töjningar/rörlighetsövningar. Vi använder också många olika slags ledda meditationsövningar där vi övar vårt sinne att vara på samma ställe som kroppen; här och nu, med en medkännande och accepterande uppmärksamhet.

En betydande del av tiden använder vi alltid till att diskutera och göra diverse övningar eller föreläsningar kring temat närvaro i vardagen. En ovanligt mångsidig kurs, där kursdeltagarna kan påverka hur mycket tid vi ger olika delar.

Vill du lära dig att vara mer närvarande, rikta och hålla fokus på det du gör? Vill du bli litet mer hänsynsfull mot dig själv? Har du problem med hälsan, stress eller oro? Ältar du det förflutna eller oroar dig för framtiden? Eller vill du bara ha en mer kreativ och harmonisk vardag?

Staffan är en erfaren och mångsidigt utbildad instruktör i mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT) samt qigonginstruktör, öronakupunktör, lärare och pol.mag. Du kan läsa mer om Staffan här: www.s-balans.fi

Lediga platser

Ja

Kurskod

610120

Kursavgift

33,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Staffan Portin

Tidpunkt

12.01.2022 - 27.04.2022

Plats

Jakobstads Gymnasium - Klassrum
68600 Jakobstad