Fötter i fokus med Postural Träning & Balance Beam, hösten

Lediga platser

Nej

Kursavgift

20,00 €

Kom med på en glad och lekfull Postural Träning med inslag av Balance Beam-träning. Det är inte endast en faktor som inverkar på vår balansförmåga. Denna gång ligger fokus på att stärka hållningsmusklerna och därvia utforska och utmana balansen via lekfull Balance Beam-övningar på golv och på balansbom. En balansbom kan vara vad som helst som utmanar din balans på ett tryggt sätt, t.ex en linje på golvet, en bräda, rund eller fyrkantig träpåle.

Balance Beam-övningar väcker sömniga fötter och utmanar hela vår hållning. Fokus ligger på funktionsförmågan i fot, ben, höft och bäcken samt andning. Balace Beam-övningar kräver närvaro och fokus och upplevs ofta som aktivt avslappnande i och med att närvaron inte ger utrymme för andra tankar.

Posturala övningarna är lugna och mjuka och kräver närvaro och fokusering på hur de genomförs; där positionering, aktivering, andning och avspänning samspelar. Övningarna görs i ett visst ordningsflöde för att släppa på stramheter och stärka svagheter.

Träningspasset avslutas med mera utmanande Balance beam-övningar där även våra andningsvanor hamnar i fokus. Situationer som kräver mera koncentration kan innebära att vi kompenserar med vår andning t.ex håller andan eller börjar andas mera ytligt.
Postural Träning & Balance Beam Flow passar om du inte har akut ont, har en grundbalans, kan gå, kan stå utan stöd, vill nå en bättre andning och hållning.

Övningar görs nere på matta, i stående och sittande på stol. Redskap som behövs är: balansbom (linje på golvet, bräda, träpåle), tennisboll, yogablock (eller motsvarande dyna), stol, vägg och rem. Rörelsevänliga kläder rekommenderas och eget liggunderlag och vattenflaska.

Kursen kan påbörjas eller fortsätta som online ifall restriktionerna kräver det.

Lediga platser

Nej

Kurskod

830193

Kursavgift

20,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Hanna Penttala

Tidpunkt

04.11.2021 - 09.12.2021

Torsdag 17:45-19:00

Lektioner: 12  (6 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

GYMNASTIKSALAR I SKOLOR - Lagmansskola
Lagmansgatan 2, 68600 Jakobstad