Korvlördag, hösten

Lediga platser

Ja

Kursavgift

19,00 €

Vi tillverkar bratwurst och emulsionskorv av gris, nöt, vilt och lamm. Du lär dig konsten att få till en snittfast, smakrik och vacker råkorv av bra ingredienser. Vi tillverkar 3-4 olika bratwurstkorvar av gris, lamm, nöt och vilt på förmiddagen och sedan på  eftermiddagen gör vi länk-/prinskorvar av gris, lamm, nöt och vilt. Dvs vi gör så att köttet emulgerar med is och blir en jämn, fin smet. Här kan man även leka med kryddning så att man får en smaksättning som passar en själv. Både för- och eftermiddagen inleds med ett teoripass där man får lära sig om ramdirektiven för korvsorten, temperatur, kryddning, malning m.m Dagen avslutas med provsmakning och utvärdering av korvarna. Materialkostnad: 30 euro (du får hem 2-3 kg korv). Ta med dig förkläde och  handduk.

Ifall av coronarestriktioner kam kursen fortgå  med avstånd, handdesi och munskydd.

Lediga platser

Ja

Kurskod

110813

Kursavgift

19,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anita Storm

Tidpunkt

04.12.2021 - 04.12.2021

Lördag 10:00-17:00

Lektioner: 9  (1 ggr)

Plats

Oxhamns skola - Undervisningsköket 1
Paul Hallvars gata 3, 68600 JAKOBSTAD