Vad innebär AI för mig? - Linda Mannila

Lediga platser

Ja

Biljettpris

20,00 €

AI, artificiell intelligens, är inget nytt, men sedan ChatGPT lanserades i november 2022 har diskussionen exploderat runt om i världen. Förutom att ge oss en hel del nya möjligheter och lösningar på komplexa problem, väcker AI-utvecklingen även frågor kring etik, integritet, transparens och rättvisa. I den här föreläsningen diskuterar vi vad AI är, hur lösningarna syns i vardagen och vilken kompetens vi behöver i ett samhälle där AI blir allt mer närvarande.

Linda Mannila fick sin första dator, en Commodore 64, som 9-åring, och det öppnade en ny och spännande värld med oändliga och kreativa möjligheter. Teknikintresset höll i sig och idag har hon 20 års erfarenhet av att arbeta med frågor i gränslandet mellan teknologi, lärande och samhällsutveckling i egenskap av forskare, företagare och författare. Hon är en aktiv fortbildare med målet att bidra till ökad digital kompetens och AI-litteracitet i samhället. År 2018 utsågs Linda till ”Best Digital Changemaker” av den paneuropeiska organisationen All Digital och 2021 fick hon det stora Folkbildningspriset av Svenska Folkskolans Vänner.

Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg från kl 17.30.

Använd "Köp biljett" och du får bekräftelse på bokade platser som sms. Biljetten är inte fysisk, utan kommer som ett sms och betalas på plats med kontanter eller bankkort.

Du kan avboka din biljett ännu tre dagar innan Onsdags Eventet. Om du inte avbokar eller inte kommer på Eventet, så fakturerar vi dig hela beloppet.

Lediga platser

Ja

Kod

000701

Biljettpris

20,00 €

Språk

Svenska

Föreläsare

Linda Mannila

Tidpunkt

08.11.2023 - 08.11.2023

Onsdag 18:30-20:00

Plats

Jakobstads Gymnasium - Stora Auditoriet
68600 Jakobstad