Konsten att vara nöjd - Äntligen tisdag

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Tänk om det handlar om det ... att vi helt enkelt lär oss att vara nöjda med det vi har.

För när vi är nöjda slutar jakten.
Och när jakten slutar avtar takten.
När takten avtar saktar andningen ner.
Då minskar stressen, jag behöver inget mer.

Under århundraden, ja kanske årtusenden har människans förmåga att aldrig bli nöjd drivit utvecklingen framåt. Vi har utvecklat nya produkter, utforskat nya världsdelar och skapat system som gjort samhället mera effektivt. Men är det idag fortfarande så, att vår strävan efter mer driver på en fortsatt utveckling? Är det inte snarare så att vår oförmåga att sätta stopp, att nöja oss, att inse att vi har tillräckligt, idag många gånger driver på en osund utveckling? 

Idag visar vi ofta på att en överdriven konsumtion, främst i västvärlden, utgör ett hinder i våra försök att rädda planeten. Blir förmågan att nöja sig med mindre en viktig pusselbit i denna kamp? Att känna att vi har tillräckligt och att vi inte behöver mer. Kan mental ohälsa och stress, två farsoter i dagens samhälle, bekämpas med en medveten strävan av att sakta farten, känna att vi är tillräckliga och att vi har tillräckligt. Att vi inte behöver jaga mer? Att vi inte behöver fler prylar, längre resor, slätare hy, nya utmärkelser, grönare gräsmatta eller nytt kakel i badrummet.

Välkommen på en föreläsning som ger dig ett lugn i kroppen och känslan av att våga sakta ner.  För din egen och andras skull. 

Lediga platser

Ja

Kurskod

000701

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Maria Österåker

Tidpunkt

10.09.2024 - 10.09.2024

Tisdag 18:30-20:00

Lektioner: 2  (1 ggr)

Plats

Jakobstads Gymnasium - Stora Auditoriet
Skolgatan 20, 68600 Jakobstad