Ser du inte vad jag säger?

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Kroppsspråk eller Icke verbal kommunikation.

Långt, långt innan vi hade ett talat språk, så hade vi ett kroppsspråk. Vid lägereldarna kunde vi berätta om dagens jakt via gester, minspel och andra åtbörder. Ett språk som har hållits levande genom historien och in i våra dagar. Som nyfödda, långt innan vi kan tala, är kroppsspråket vårt första och enda sätt att påkalla uppmärksamhet och försöka förmedla vår vilja och önskan.

Man brukar säga att vi får ingen andra chans att göra ett första intryck och när vi bedömer en person första gången är det så gott som uteslutande utifrån kroppsspråket. Vi ger akt på hållning, klädsel, hår, tatueringar, piercingar, ögon och andra kroppsspråkssignaler vi skickar ut.

I det gamla bondesamhället kom vi inte i kontakt med så många olika människor i vårt dagliga värv. Då betydde kroppsspråket mindre. Men i vårt moderna samhälle möter vi mängder av olika människor varje dag och ska försöka göra en första bedömning. Då är kroppsspråket till mycket stor hjälp. Oftast tänker vi inte på vårt kroppsspråk och de signaler vi sänder ut. Men det finns många situationer då vi bör vara uppmärksamma på vårt kroppsspråk; T.ex. vid anställningsintervjuer. Finns andra situationer då vi bör iaktta motpartens kroppsspråk; T.ex. när någon försöker lura på oss en begagnad bil. Den kroppsdel som berättar mest om oss är definitivt ögonen. Kan man ljuga med sitt kroppsspråk?

Tja, kanske. Detta och mycket mera avhandlar och diskuterar vi under den intressanta föreläsningen ”Ser du inte vad jag säger?”. Med Thomas Krantz, skådespelare och regissör.

Lediga platser

Ja

Kurskod

000119

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Thomas Krantz

Tidpunkt

20.04.2023 - 20.04.2023

Torsdag 18:00-21:00

Lektioner: 4  (1 ggr)

Plats

Jakobstads Gymnasium - Lilla Auditoriet
Skolgatan 20, 68600 JAKOBSTAD