Fantasy & Sci-fi Miniatyrer, våren

Lediga platser

Ja

Kursavgift

45,00 €

Kursen är öppen för deltagare att komma och lära sig måla, spela och bygga Fantasy och Science-Fiction miniatyrer. Vi bygger också spelterräng, samt spelar Dungeons & Dragons, Warhammer och bordsspel på fritiden utöver kursen. Du behöver inga tidigare kunskaper eller färdigheter, här lär du dig allt du vill från grunderna till avancerade tekniker, och allt där emellan.

Warhammer är ett miniatyrspel med 40 år av fantastiska historier bakom sig. Miniatyrerna fungerar som spelpjäser i figurspelen Warhammer 40k, en Sci-fi värld som utspelar sig 40 000 år i framtiden, eller Warhammer: Age of Sigmar, en fantastisk Fantasyvärld fylld med alver, drakar och monster av alla slag.
Dungeons & Dragons är ett rollspel där du genom din rollfigur får uppleva fantastiska äventyr i en fantasivärld och tillsammans med dina medspelare löser mysterier, slåss mot monster och utforskar världen.

För den som är intresserad av att hänga på och spela Dungeons & Dragons så kommer vi inleda målar kursen med att skapa din karaktär, både till pappers och som 3D figur via webbsidan Hero Forge. Där kostar det 7.50€ att få en digital fil som vi printar ut, och så får du måla den.

Du väljer själv vilka figurer du vill måla och tar dem med dig till kursen. Warhammer-figurer och tillbehör som färger hittar man lokalt vid Robbis Hobby Shop här i Jakobstad. Robbi har allt som behövs för nybörjare i sitt sortiment och om det är så att du vill ha något som han inte råkar ha i hyllan, så beställer han gärna in det till dig.

Vi har som bonus till kursen vårt eget utrymme i Tobaksmagasinet där vi är flera som regelbundet spelar, målar och bygger. Vi skapar bland annat landskap och terräng som vi använder när vi spelar.

Utöver dina figurer behöver du ha med en eller flera små penslar (sånt hittar du vid bokhandeln, Lunds eller dylikt), en avbitartång (flushcutter funkar bäst) och en vass kniv (skalpell, brytbladskniv eller mattkniv är optimalt). Färg och lim hittar du också hos Robbis bland Warhammer-figurerna.

Lediga platser

Ja

Kurskod

002529

Kursavgift

45,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anton Back

Tidpunkt

10.01.2024 - 03.04.2024

Onsdag 18:00-20:15

Lektioner: 36  (12 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

Tobaksmagasinet - Rum 303, tredje vån.
Jaakonkatu 9, 68600 Jakobstad